Home / IZ MINUTE U MINUTU / AKTUELNO / Operiran “kineski čovjek-slon”
Logic Travnik

Operiran “kineski čovjek-slon”

Kinez Huang Čunkai (37) boluje od najtežeg zabilježenog slučaja neurofibromatoze, zbog kojeg na licu ima tumor od 1,5 kilograma. Ljekari su mu uspješno operirali lijevi obraz, a čekaju ga još dvije operacije da bi njegovo stanje stavili pod kontrolu. Muškarca su prozvali “kineski čovjek-slon”.

Neurofibromatoza označava mnoge genetske bolesti koje uzrokuju otekline ili izbočine na tijelu. Iako je bolest nasljedna, čak 50 posto oboljelih dobije je slučajno zbog mutacije gena prije rođenja. Iako izgledaju stravično, izrasline koje se zovu neurofibromi nisu karcinogeni ni zarazni.

 

/avaz.ba/NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo Portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Urednici Znamo.ba Portala ne snose odgovornost za sadržaje komentara posjetilaca portala, ali je urednička obaveza ukloniti komentare koji sadrže govor mržnje,diskriminaciju, huškanje i prijetnje, i u ekstremnim slučajevima sarađivati sa policijom i tužilaštvima na otkrivanju identiteta lica koja zloupotrebljavaju slobodu govora.Pošaljite komentar